Curățenia în casă. Sfaturi, idei și sugestii pentru a avea Casa Curată

Curățenia a devenit în ultima vreme un subiect foarte sensibil în multe dintre casele noastre. Motivul este simplu: curățenia în casă reprezintă o necesitate, dar lipsa timpului își pune amprenta din ce în ce mai mult pe viața cotidiană din secolul XXI, astfel încât trebuie să găsim soluții. Din fericire, cea mai simplă soluție, la dispoziția oricui în zilele noastre, este să solicităm ajutorul unei firme de curățenie. Avantajele alegerii unei firme de curățenie generală ori a unei firme de curățenie după constructor au fost analizate în articolele precedente.

Suntem convinși de faptul că vă întrebați, acum 20-30 de ani erau firme de curățenie la domiciliu? Cum ne descurcăm atunci? Argumentele sunt numeroase și extrem de simple: cel mai probabil acum 20-30 de ani nu existau firme de curățenie la domiciliu și ne descurcam în același mod în care mașina de spălat lipsea cu desăvârșire, așa cum ne descurcam cu autoturisme lente și lipsite de minimul confort pe care îl avem astăzi. 

Dacă ții la timpul tău sau dorești un serviciu de curățenie de calitate, Casa Curată îți stă la dispoziție. Suntem o firmă de curățenie din Iași, care prestează servicii profesionale de curățenie și în județele apropiate. 

 

De unde se începe curățenia?

Întotdeauna o curățenie generală, o curățenie după constructor sau o curățenie după renovare trebuie să înceapă din sus în jos, primul pas fiind curățarea geamurilor. Ultimul pas este reprezentat de spălarea mecanizată a pardoselilor.

 

Ce trebuie să includă o curățenie generală sau o curățenie după constructor?

  • curățarea ferestrelor

Indiferent de tipul de curățenie, ferestrele reprezintă un impediment în realizarea serviciului de curățenie. Dacă vrei ca ferestrele tale să strălucească din nou, vor trebui soluții de curățare speciale, pentru decalcifiere sau degresare și lustruirea finală.

  • curățarea mobilierului

Curățarea mobilierului nu pune în general probleme mari în executarea unui serviciu de curățenie. Diferența o face tipul materialului respectiv amplasamentul acestuia. Dacă este un mobilier de bucătărie lucios, cu siguranță nu vei reuși să-l cureți singur, având în vedere faptul că ai nevoie de soluții profesionale de calitate. Sfatul nostru este să apelezi la profesioniști.

  • aspirarea suprafețelor

Un proces important în realizarea unei curățenii este reprezentat de aspirarea suprafețelor. O curățenie generală, o curățenie după constructor sau o curățenie după renovare bine făcută va avea nevoie de aspiratoare profesionale, de mare capacitate.

  • igienizarea caloriferelor

Igienizarea caloriferelor este importantă. Știm că fiecăruia dintre noi, acasă, ne este greu să igienizăm caloriferele, neavând echipamentele necesare. Diferența o vei simți când acestea sunt puse în funcțiune, în perioada rece, când în loc de mirosul greu de praf, vei simți prospețime.

  • curățarea pardoselilor

Întreținerea pardoselilor este importantă, iar pentru asta este nevoie de echipamente și soluții profesionale, aceste criterii fiind indispensabile. Degeaba ai soluții și speli cu mopul sau ai echipamente speciale de frecat-aspirat, dar folosești soluții ieftine din comerț. 

  •  degresarea bucătăriei

Orice gospodină care își pune în valoare calitățile de chef va suferi întotdeauna din cauza curățeniei pe care trebuie să o facă în bucătărie. Grăsime întărită? Arsură? Hotă înfundată? O firmă de curățenie va avea întotdeauna cele necesare și te va scoate din impas.

 

Este bine să-mi curăț canapelele și saltelele? Nu se decolorează/degradează?

O curățenie generală completă va include și curățarea canapelelor, curățarea fotoliilor, curățarea saltelelor și curățarea mochetei. Atunci când se folosesc soluții profesionale dedicate, împreună cu echipamentele necesare, mobilierul textil va arăta ca nou, fără a-și schimba culoarea sau a se degrada. Sfatul nostru este ca această curățare să se facă de minimum două ori pe an.

 

La cât timp am nevoie de o curățenie generală?

Este o întrebare la care nu putem răspunde cu exactitate. Teoretic, acest serviciu de curățenie generală, curățenie după constructor sau curățenie după renovare se face ori de câte ori este nevoie. Sfatul nostru este ca între serviciile de curățenie generală să existe servicii de curățenie de întreținere. În final, vei ajunge să beneficiezi de niște oferte de preț foarte bune.

Având în vedere faptul că omenirea a evoluat, considerăm că fiecare dintre noi trebuie să ne raliem progresului. Totodată, trebuie să știm ce preț are timpul nostru raportat la necesitățile cotidiene. Vrem sau nu să credem, curățenia casei sau curățenia în apartamentul personal reprezintă una dintre aceste necesități. Lasă grija curățeniei în casă pe seama noastră: Casa Curată, firmă curățenie Iași.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top