Firmele de curățenie: necesitate sau moft

Firmele de curățenie: necesitate sau moft

Evoluția tehnologiei a dus în mod cert la îmbunătățirea vieții umane, fie că vobim despre autoturisme, telefoane mobile sau diferiți roboți pe care îi pui să facă curat în lipsa ta. Tot în acest mod au apărut și serviciile de curățenie. Deși poate fi catalogat drept un concept nou, peste scurt timp firmele de curățenie vor fi parte integrată a vieții noastre, așa cum sunt în acest moment mașinile sau telefoanele mobile. În acest punct, ne vom întreba cel mai probabil, cum era viața înaintea firmele de curățenie să existe?

Tot ce vă putem spune este că noi, cei de la Casa Curată, firmă de curățenie Iași, vom fi aici întotdeauna pentru nevoile dumneavoastră.

Necesitate vs. Moft

Așadar, ce reprezintă serviciile de curățenie? O necesitate sau un moft? Înclinăm să mergem pe prima variantă, având în vedere faptul că putem lua în calcul o serie de argumente foarte solide, plecând de la definirea celor două cuvinte. 

De cele mai multe ori necesitatea achiziționării unui produs sau serviciu rezidă în imposibilitatea de a produce sau realiza respectivul produs sau serviciu. Motivația achiziției unor servicii de curățenie generală sau după constructor este reprezentată de lipsa de timp sau de faptul că tipul serviciului necesită cunoștințe, echipamente sau soluții dedicate, astfel încât suntem puși în situația de a apela la profesioniști. 

De altfel, posesia unui autoturism acum ceva vreme era considerat un moft, atât prin prisma ideologiilor sau a puterii financiare, cât și cauzat de faptul că exista un timp foarte mare de așteptare pentru a intra în posesia acestuia. Cine mai consideră în zilele noastre posesia unui autovehicul, un moft? Aceasta este realitatea zilelor noastre, iar sfera serviciilor de curățenie se poate integra la fel de bine. 

Cum alegi cea mai bună variantă?

Teoretic trebuie să începi prin a-ți forma un buget, indiferent de serviciul de curățenie de care ai nevoie, chiar dacă vorbim de curățenie generală, curățenie după constructor sau curățarea canapelelor. Deși bugetul nu trebuie să fie criteriul definitoriu în alegerea firmei de curățenie potrivite, acesta este totuși un element important, având în vedere versatilitatea tarifelor din piață.

După previzionarea bugetului, caută firma de curățenie potrivită. Nu te grăbi, ia-ți cât timp ai nevoie. Caută informații despre cei cu care colaborezi, citește recenziile, solicită recomandări de la prieteni sau rude. Nu întotdeauna primul apărut pe Google este și cel mai bun.

Ce așteptări trebuie să ai de la o firmă de curățenie?

Chiar dacă ar trebui să facă parte din normalitate, bunul-simț și corectitudinea nu prea sunt principii după care să se mai ghideze antreprenorul român. Ai putea începe cu asta.

Dacă ai înțeles că omul cu care stai de vorbă face parte din categoria celor corecți, solicită informații…cât mai multe și cât mai specifice (aparențele pot înșela uneori):

  • despre soluțiile folosite
  • despre echipamentele utilizate
  • despre procedurile de lucru etc.

Dacă interlocutorul tău se grăbește să-ți transmită o ofertă de preț pentru serviciile de curățenie de care ai nevoie, ori dacă în urma solicitării, acesta, prin telefon, îți transmite o sumă certă, ar trebui să-ți pui niște semne de întrebare. Două imobile de aceeași suprafață pot avea diferențe majore, iar dacă răspunsul este x sumă/mp, garantat serviciul de curățenie prestat va fi efectuat în limita valorii respective, indiferent de rezultat. În schimb, o vizită la fața locului schimbă situația, acesta fiind un criteriu important în alegerea colaboratorilor tăi.

Casa Curată este un pionier al acestui concept, fiind printre puținele firme de curățenie din Iași care oferă consultanță și evaluare gratuită imobilului tău, posibil chiar singura.

Pe lângă cele mai sus menționate, rezultatul serviciului de curățenie ales trebuie să îndeplinească standarde certe de calitate. Trebuie să renunțăm la principiile consacrate în mentalitatea colectivă care nu ajută la progres, ba din contră, de exemplu ”las-o că merge și așa”, ”dacă mai dai tu o dată, va ieși perfect” și așa mai departe.

Prețul serviciilor de curățenie

Prețul curățeniei nu trebuie să primeze în alegerea firmei de curățenie. Știm că este important, dar auzim de foarte multe ori zicala ”suntem prea săraci să ne permitem lucruri ieftine”. Dacă ești unul dintre cei care cred în ieftin și bun, nu putem decât să-ți urăm succes, dar experiența ne-a învățat că nu se poate. Putem scrie o carte despre exemplele pe care le putem da, începând de la case construite, iar ulterior vândute la un preț care teoretic nu acoperă cheltuielile, până la servicii de curățenie ale căror costuri nu ar putea acoperi teoretic decât cheltuielile cu angajații. Probabil că la un moment dat va trebui să înțelegem că toate aceste costuri nu va însemna decât rabat la calitate, altfel nu se poate. 

Dacă ți se pare prea frumos să fie adevărat, de cele mai multe ori chiar așa este.

Dacă ai nevoie de servicii de curățenie în Iași sau localitățile învecinate, nu ezita să ne contactezi. Ai nevoie de un preț curățenie generală, preț curățenie după constructor, preț curățare canapele? Îți stăm la dispoziție cu toate informațiile de care ai nevoie.

Casa Curată este o firmă de curățenie care oferă servicii în Iași și localitățile învecinate. Totodată, în funcție de comenzi, ne putem deplasa și în alte județe, precum Suceava, Botoșani, Bacău, Neamț, Vaslui.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top