Curățenia după constructor. Poate fi ‘evitată’ ?

Având în vedere interesul acordat citirii acestui articol, ne putem da seama de faptul că ești în proces de construcție sau renovare, astfel încât îți dorim spor la lucru.

Am primit deseori întrebarea, oarecum firească, ’’dom’le, puteau meseriașii să evite dezastrul ăsta?’’. Răspunsul este mai complicat decât pare la prima vedere. O curățenie după constructor făcută de profesioniști este greu de evitat, având în vedere faptul că, oricât de grijulii ar fi fost meșterii, niște puncte de var, urme de chit și ’’prăfălăul’’ de la șlefuit nu prea pot fi ocolite. Bun, asta nu înseamnă că ei nu trebuie să protejeze suprafețele, doar pentru faptul că știu că va veni o firmă de curățenie după constructor. În încercarea de a răspunde întrebării, da, meseriașii pot evita să lase un dezastru, chiar dacă în final tot vei apela la profesioniști în curățenie. Tot timpul să te gândești că gradul de murdărie influențează oferta de preț, deci sfatul nostru este să protejați. Cum? Aflați în cele ce urmează.

Casa Curată este o firmă de curățenie Iași și oferă servicii profesionale de curățenie după constructor, în județul Iași precum și în regiunea Moldovei.

1. Cum protejezi geamurile când văruiești?

Regulile nu se aplică doar când dai cu var, ci și atunci când tencuiești, gletuiești sau alte operațiuni care pot implica murdărirea suprafețelor vitrate și a tâmplăriei.

Primul pas este să cumperi folie stretch și bandă de hârtie. Aceste două lucruri te vor scuti de multă muncă sau o factură mare pentru servicii de curățenie după constructor. Cu răbdare întinde folia pe striclă și lipește banda adezivă pe tâmplărie. Foarte important: imediat după ce termini, dă-le jos, în caz contrar nu ai rezolvat mare lucru…dacă o lași prea mult timp, banda se va întări și va fi cel puțin la fel de greu de înlăturat precum varul, gletul sau orice alt material folosit în construcții. A, încă ceva…nu înlocui banda de hârtie cu scotch-ul…decât să pui scotch, mai bine fără. Nu suntem ironici, dar am întâlnit situații în care au fost protejate doar porțiuni din suprafețele din casă, astfel încât am avut de înlăturat schotch în anumite încăperi ’’protejate’’, iar în altele, neprotejate var, glet și tencuială decorativă. Cred că bănuiți cine s-a lăsat mai greu intimidat 😊

2. Cum protejezi parchetul?

Teoretic, parchetul ar trebui montat după ce ai dat cu var. Dacă din varii motive, nu se poate, recomandăm o folie groasă, lipită pe margini cu bandă. Dacă ai parchet lăcuit, testează banda…când o dezlipești să nu se ia cu tot cu lac (am avut vreo doi clienți care au întâmpinat această problemă). De ce lipită? Simplu…băieții care lucrează se vor impiedica de ea de fiecare data, iar după ce o ia în picioare, fii sigur că nu o va mai așeza la loc. Ei, de asta este bine de lipit…

Regula privind îndepărtarea benzii imediat după finalizare se păstrează! Aaa, ai grijă ca această finalizare să nu se întrevadă după luni întregi…

3. Cum protejez mobilierul?

De praf este destul de greu de protejat, niciodată nu îl vei putea înveli în așa fel încât să fie închis ermetic. Teoretic, nu este o mare tragedie, după aspirare, degresare și polishare, mobilierul tău va arăta ca nou. Casa Curată folosește doar produse profesionale de la Ecolab și echipamente profesionale Karcher, motiv pentru care nicio curățenie generală, curățenie după constructor, curățenie spații industriale sau curățenie birouri nu va fi imposibilă sau prea grea.

 

4. Ce presupune curățenia după constructor?

Indiferent cât de bine ar fi protejat suprafețele, dacă ai renovat casa sau apartamentul ai nevoie sigur de curățenie după constructor. De ce? Pentru că nu vei reuși, oricât de mult ai încerca să scapi de tot praful din imobil doar spălând cu mopul și folosind soluții din comerț.

Sfatul nostru este să lași curățenia după constructor în grija profesioniștilor: știu ce au de făcut, știu ce soluții și echipamente să folosească, îndiferent dacă serviciul de curățenie după constructor este mai greu sau mai ușor de realizat.

Ai nevoie de o informație sau de o programare pentru o curățenie după constructor? Suntem aici pentru tine. Echipa Casa Curată îți stă la dispoziție pentru orice curățenie generală, curățenie după constructor, curățenie spații industriale sau curățenie birouri, curățare canapele sau curățare saltele.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top