Curățenie generală după patrupezi. Sfaturi utile

Curățenie generală după un animal de companie

Iubitorii de animale(și nu numai) ar spune probabil că nimic nu se compară cu dragostea caldă și necondiționată a prietenilor noștri patrupezi. Sunt întotdeauna fericiți să ne vadă, mereu gata de joacă și mereu acolo pentru noi. Da, da, chiar acolo. În casa noastră. Pe fotoliu. Și pe canapeaua noastră favorită. Și pe superbul nostru covor. A avea un animal de companie este un lucru minunat, dar există și aspecte mai puțin minunate. De exemplu: obligațiile de a face curățenie generală mult mai des. Cu toate acestea, îți prezentăm câteva trucuri care îți pot ușura curățenia acasă dacă ai un animal de companie.

Curățenie generală mereu? Cum să o previi?

Ca de obicei, prevenția este cea mai eficientă soluție pentru a vă menține casa mai curată. În special atunci când mai locuiți și cu o vietate patrupedă!

Dresează-ți corespunzător animalul de când e pui!

Pentru a reduce la minimum riscul de accidente, primul lucru pe care trebuie să îl faceți este să-l învățați unde să-și facă nevoile. Cu cât investiți mai mult efort spre a rezolva acest aspect, cu atât mai bine. Mai puțină curățenie generală de făcut și pete de curățat. Un sfat important este să îi oferiți animalului și recompense atunci când își face nevoile în locul special amenajat.

Orice animal are nevoie de îngrijire personală adecvată

Este foarte important să periați regulat blana animalului de companie. Dacă aveți ocazia, faceți acest lucru afară, în grădină sau balcon. Doar așa puteți reduce cantitatea de fire de păr rămase pe covoare, tapițerii și haine. Și peria trebuie curățată mereu după procedură.

Stabiliți reguli clare de la început

Toate animalele de companie (dar  în special pisicile) urăsc regulile.  Le place să doarmă peste tot în casă. Însă, atunci când adoptați animalul de companie, încercați să rezistați farmecului său și nu lăsați-l să ajungă pe pat, pe masa de bucătărie sau pe blaturi. (Cel puțin nu în prezența dvs.)

Achiziționați un pat special pentru pisica sau câinele dvs. și încercați să îl folosiți. În acest fel, nu va trebui să vă luptați cu blana, cel puțin nu în dormitor. O altă idee bună este să vă hrăniți animalul de companie într-un anumit loc al casei, de preferință cu podea tare și ușor de curățat. Doar nu ați vrea să-l lăsați să mănânce pe covorul favorit!

Curățenie apartament după animale

Dacă prevenția nu a fost suficientă, vă prezentăm și câteva sfaturi de curățenie mai eficientă.

Curățarea petelor, a blănii și a „micilor accidente”

OK, trebuie să recunoaștem că există și ocazii în care apar accidente și nu puteți face nimic în acest sens. Uneori este vorba despre mâncare. Uneori ajungeți prea târziu acasă și  trebuie să aveți de-a face cu urină neplăcută sau cu pete de vărsături pe covor sau tapițerie. Nu vă grăbiți să vă pedepsiți prietenul cu patru picioare. Mai degrabă, acționați rapid asupra zonei afectate.

Dacă aveți noroc, pata nu va fi uscată când o veți găsi. În acest caz ștergeți-o cu atenție, aplicați un detergent adecvat, lăsați să rămână așa câteva minute, ștergeți din nou și clătiți bine. După aceea, trebuie să o uscați, mai ales dacă este pe canapea sau pe un covor gros, altfel umezeala poate provoca mucegai și deteriora fibrele.

Dacă aveți de-a face cu pete uscate, ar trebui să umeziți bine zona mai întâi și apoi să inițiați aceeași procedură. Dacă trebuie să scăpați de petele de vărsătură, îndepărtați cât de mult puteți cu ajutorul unei spatule sau a unei linguri, apoi aplicați același tratament. Dacă voma s-a uscat, nu va fi o idee rea să vă spălați mai întâi fibrele covoarelor, pentru a vă asigura că detergentul va deveni mai adânc și va curăța locul în profunzime.

Curățenie regulată de la o firmă de curățenie profesionistă

Curățenia regulată este absolut obligatorie dacă doriți să vă mențineți casa curată. Indiferent  de rasa animalului, va exista o mulțime de blană pe care va trebui să o gestionați. Angajarea unei firme de curățenie profesioniste pentru a vă curăța covoarele și tapițeria din când în când este foarte recomandată dacă doriți să le păstrați în cea mai bună formă.

Viața cu un patruped, da sau ba?

Cu un antrenament și dresaj adecvat, precauție și puțină răbdare, viața un animal de companie este cel mai bun lucru care vi se poate întâmpla!

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top