Curățenie profesionistă pentru canapele

De ce ai nevoie de curățenie profesionistă pentru canapele? Pentru multe persoane, canapelele sunt elemente importante în camera de zi. Acestea aduc stil și confort oriunde sunt amplasate. Cu toate acestea, se uzează mult mai repede decât ne putem imagina. Din toate piesele de mobilier din casă, acestea sunt cel mai des utilizate. Sunt expuse în mod constant la pete, praf, diverse mirosuri și uleiuri. Poate părea complicat și de fiecare dată eviți să cureți canapeaua, dar există câteva trucuri pentru a-ți ușura munca.

Partea bună atunci când îți cureți canapeaua în mod corect este că oferă un alt „aer” de eleganță locuinței. Ți-ai imaginat vreodată că vizitatorii pot sesiza și analiza un miros ciudat sau anumite pete? Iată unul din principalele motive pentru care canapeaua ar trebui să fie igienizată corespunzător. Dar ce trebuie să știi și cum trebuie să faci asta în mod corect? Nu este dificil, și nici o treabă extraordinară, trebuie doar să ții cont de câteva sfaturi practice.

Citește cu atenție eticheta!

Da, citești în continuare un articol despre curățenia canapelei, nu despre cum să te alimentezi corect. Cine a spus că trebuie să citim doar etichetele alimentelor? Este foarte important să citești etichetele pe care le are canapeaua ta.

Principalele abrevieri folosite pe etichete

Companiile serioase folosesc, de regulă, următoarele abrevieri păe etichetele canapelelor:

WS – Curățarea se poate face cu un detergent de curățare ușoară sau uscată, cu abur.
S – Curățarea se poate face doar cu un detergent pentru curățare chimică.
W – Curățarea se poate face cu apă dacă nu sunt disponibili detergenți și aspiratoare.
X – Curățarea trebuie făcută fără apă. Trebuie folosit doar aspiratorul

Curățenie profesionistă a canapelei, cum trebuie făcută?

Curățarea și întreținerea canapelelor trebuie făcută săptămânal pentru a preveni acumularea de pete, praf, murdărie și deteriorarea cauzată de uzură.

Sfaturi practice pentru a exstinde durata de viață a canapelei

Utilizează o perie uscată: periile uscate pot fi folosite pentru a scăpa de bucățile de resturi, murdărie și scame.

Aspiră canapeaua: După periere, următorul pas este folosirea unui aspirator. Poți să-l lași pur și simplu la putere minimă și să-l folosești pentru a elimina particulele care ți-au scăpat atunci când ai utilizat peria. În plus, aspiratorul poate elimina și particulele care au pătrus mai adânc în materialul canapelei.

Schimbă pernele mai des: învelitoarea pernelor ar trebui să fie schimbată destul de des pentru a reduce aspectul uzat al acestora și a-i oferi canapelei un aer mai modern și nou.

Ce poate face o firmă de curățenie?

De cele mai mult ori, când faci curățenie în apartament săptămânal, nu te preocupi foarte mult de petele și murdăria deja încorporate în canapea. Pentru o curățare cât mai adecvată și profundă, există două variante. Pentru prima variantă ai nevoie de timp, câteva produse și răbdare, pentru a doua variantă ai nevoie de o firmă de curățenie.

Varainta în care tu te ocupi de „problemă”

Pentru a rezolva problema canapelei murdare, ai nevoide de o perie rigidă, cârpe de curățat, bicarbonat de sodiu și un aspirator cu o perie atașată. Procesul este următorul:

Asigură-te  întotdeauna că ai testat materialul: bicarbonatul de sodiu este un agent de curățare autentic, care este, de asemenea, ecologic. Se știe că îndepărtează murdăria, dar nu uita să testezi o porțiune mică din țesătura materialului, mai întâi.
Periază bine canapeaua: Peria rigidă poate fi folosită pentru a curăța praful, firimiturile și alte resturi.
Utilizează bicarbonat de sodiu: După ce ai testat și ți-ai confirmat că bicarbonatul de sodiu poate fi utilizat în siguranță, poți presăra o soluție de bicarbonat de sodiu pe canapea și să o lași să stea ceva timp.
Utilizează un aspirator pentru a îndepărta reziduurile: accesoriul periei trebuie atașat la aspirator și utilizat pentru a îndepărta orice reziduu de bicarbonat de sodiu sau soluție de covor rămasă.
Șterge toate petele încorporate: petele dure pot fi încă prezente după tot procesul, așa că întrebarea este, ce mai faci acum? Ei bine, poți utiliza o soluție care este bună pentru materialul canapelei și o cârpă curată pentru a șterge petele. Tapițeria normală din țesături poate fi curățată temeinic folosind o soluție de apă caldă, oțet și săpun de vase. Se amestecă ingredientele într-o sticlă cu spray și se aplică direct pe pete.

Varianta în care optezi pentru servicii profesionale de curățenie

În cazul în care nu ai nici cheful sau nici timpul necesar să te ocupi tu de problemă, atunci apelează la planul B, adică la serviciile noastre. În plus, nu numai că îți vom curăța canapeaua, dar punem la dispoziție și servicii de curățenie locuință profesioniste!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top