Curățenia generală – sfaturile experților (partea a 2 a)

Într-un articol anterior v-am oferit câteva sfaturi importante despre curățenia generală și v-am promis că vom continua lista. De ce ai nevoie de astfel de sfaturi de la noi? Simplu! Pentru că e bine să „furi meserie” de la cei mai pricepuți.

Curățenia generală eficientă are nevoie de un plan bine stabilit

Trebuie să ai un plan bine pus la punct. Angajații noștri au mereu o strategie bine pusă la punct. Cea mai cunoscută metodă este să începem curățenia de sus în jos, începând cu spatele camerei spre față și pe bucățele. Nu te apuca de toate colțurile camerei o dată, ia-o treptat, pe rând. Podeaua las-o pentru final.

Cum să împarți camera? Cea mai bună metodă este să te plimbi prin cameră și să încerci să vizualizezi spații care să nu depășească lungimea brațelor tale întinse. În cazul în care ai și multe piese de mobilier, poți împărți curățenia în funcție de acestea.  Ar trebui să te ocupi de toate aceste spații, începând de sus în jos. Curățenia generală trebuie să fie gândită inteligent.

Începe cu ce nu-ți place

După cum spune și titlul unei cărți bine cunoscute, începe cu cel mai rău lucru din cameră. Dacă scapi de acel lucru care îți provoacă neplăcere, atunci restul curățeniei va fi o joacă. De obicei, în bucătărie toată lumea se ferește de aragaz/cuptor sau frigider, iar în baie de cabina de duș/cadă. Începe cu aceste elemente. Le faci la început și îți iei de-o grijă!

Curățenia generală a locuinței trebuie planificată în prealabil

Cine a spus că acest lucru nu este un adevărat eveniment ? Și la ce ajută să-ți programezi exact când vei face curățenie? Dacă planifici curățenia din timp, atenuezi praful prin simplul fapt că păstrezi ferestrele preponderent închise. Încearcă, de asemenea, să păstrezi dezordinea la minimum. Renunță la vestitul scaun cu haine.

Îngrijește corespunzător animalele de companie

Este foarte important ca animalele de companie (în special patrupezii) să fie corespunzător periate. Astfel, părul lor va fi mereu ușor de gestionat și îi veți acorda animăluțului și toată atenția de care are nevoie. De asemenea, alt sfat util este să folosiți echipamente profesioniste de curățenie. Un aspirator mai bun nu se poate compara cu o mătură.

Fă curățenia generală să fie lună

Nu degeaba folosim această expresie: curățenie lună. Lucrurile ar trebui să strălucească cu adevărat. Nu te opri până totul nu lucește sau strălucește. Când termini de lustruit o suprafață, poți pulveriza puțin oțet și să ștergi cu o cârpă curată din microfibră.

Fă curățenie în bucătărie de fiecare dată când gătești

Dacă nu-ți place să gătești sau nu ai timp de asta, nu trebuie să-ți faci griji cu curățarea bucătăriei. Dacă îți place să-ți faci de cap în bucătărie, atunci ar trebui să faci mereu curățenie după ce ți-ai făcut de cap. Axează-te în special pe piesele pe care le-ai uzat: aragazul, blatul, mânerul frigiderului și chiuveta. Cu cât sunt mai proaspete petele, cu atât sunt mai ușor de curățat.

Găsește motivația pentru a face curățenie

În timp ce lucrezi la curățenie, automotivează-te gândindu-te cât de bine te vei simți într-un mediu curat. Un alt factor motivator ar putea fi și ideea de a invita rudele sau o persoană dragă acasă.

Nu te lăsa copleșit

Începe cu lucrurile esențiale și nu te lăsa speriat sau copleșit de multitudinea de taskuri. Bucătăria, baia și podelele sunt elemente esențiale. Ușor, ușor, mai adaugi și celelalte camere pe listă.

Servicii de curățenie pentru persoanele mai puțin motivate

Dacă duci lipsă de timp sau curățenia nu a fost niciodată punctul tău forte, nicio problemă, pentru că e punctul nostru forte! Noi nu avem scuze precum: nu am timp sau chef. Noi oferim servicii de curățenie impecabile, pentru o locuință impecabilă!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top