Curățenie acasă, cum să-ți cureți eficient cuptorul?

Îți place să faci curățenie acasă de unul singur? Sau mai bine zis, ai timp să faci curățenie acasă tu însuți? Trăim într-o societate a vitezei, într-o societate în care timpul este cel mai prețios lucru. Tocmai de aceea, mulți oameni renunță la ideea de a mai face singuri curățenie acasă, și apelează la o firmă de curățenie.

Totuși, dacă ai prea mult timp liber sau dacă ești sceptic în ceea ce privește curățenia și vrei ca totul să fie perfect, ți-am pregătit câteva sfaturi practice despre cum poți să-ți cureți cuptorul în cel mai eficient mod posibil.

Curățenie acasă impecabilă în funcție de tipul cuptorului

În primul rând, înainte de a te apuca de curățenie, trebuie să iei în considerarea tipul cuptorului/aragazului. Acest lucru va influența foarte mult modul de curățare cât și tehnicile/ instrumentele utilizate.

Cum se curăță aragazul de sticlă

Plitele încorporate din sticlă au devenit o alegere din ce în ce mai populară. Sunt netede, plate și nedetectabile pe un blat de bucătărie. Cele mai noi plite electrice folosesc tehnologia de gătit cu inducție. Cu alte cuvinte, apa pentru cafea/ceai fierbe, dar suprafața de gătit rămâne rece.

Bun, bun, foarte frumos, dar cum putem curăța o astfel de suprafață?

Ai nevoie de câteva ustensile foarte simple: un bol, prosop din microfibră, burete de spălare non-abraziv, detergent de vase, bicarbonat de sodiu. Cu siguranță ai toate aceste ingrediente la îndemână, în casă!

Cum trebuie să acționezi?

În cazul în care plita nu este cu inducție și e fierbinte, trebuie să aștepți până aceasta se răcește. Apoi trebuie să umpli un castron cu apă călduță (nu fierbinte) și să adaugi câteva picături de săpun pentru vase. Se amestecă bine până când rămâi cu un amestec spumos. În acest amestec spumos scufundă prosopul din microfibră și așteaptă până e complet ud.  Acum urmează să intre în acțiune bicarbonatul de sodiu. Pe blatul de sticlă presară un strat gros de bicarbonat de sodiu. Așează prosopul de microfibră îmbibat în apă și lasă-l să acționeze timp de 30 de minute. După acest timp, freacă partea superioară a aragazului într-o mișcare circulară folosind buretele non-abraziv.
La final, cu alt prosop uscat și curat din microfibră îndepărtează apa rămasă sau reziduurile de bicarbonat de sodiu rămase.
Cum se curăță aragazul obișnuit, cu gaz?

Ai nevoie de instrumente asemănătoare procesului anterior: pânză, burete non-abraziv, detrgent de vase, bicarbonat de sodiu, oțet.

La fel ca și în cazul anterior, plita trebuie să fie rece și oprită înainte de curățare. Apoi, plita trebuie ștearsă cu o cârpă umedă, iar întreaga suprafață spălată cu un burete non-abraziv și săpun de vase. Dacă suprafața este prea grasă, se utilizează un amestec din bicarbonat de sodiu și oțet 1:2 și lăsat să se acționeze înainte de ștergere. La final, totul se șterge cu o cârpă uscată.

Firmă de curățenie care te scapă de grija curățării aragazului

Dacă ți se pare prea complicat sau dacă pur și simplu nu ai timp să te ocupi și de aceste aspecte, nu e nicio problemă! Ne ocupăm noi. Avem personal calificat și produse de curățenie profesioniste. Avem timp și disponibilitate și un program flexibil!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top