Curățenie acasă după incendiu, sfaturi de la experți!

Cum să faci corespunzător curățenie acasă după un eveniment neplăcut și neprevăzut cum este un incendiu? Pe lângă puternica experiență emoțională prin care trecem, mai trebuie să trecem și prin calvarul curățeniei. Din fericire, nu toate incidentele de acest gen provoacă o distrugere totală a bunurilor. Totuși, chiar și un mic foc din bucătărie poate lăsa un dezastru în urmă. Dezastru care trebuie curățat, și nu doar în bucătărie, ci în toată casa!

De unde să începi curățenia locuință după un asemenea eveniment?

Este posibil ca un astfel de incident să te fi afectat destul de mult. În primul rând, cel mai sigur este să apelezi la ajutorul specialiștilor pentru a inspecta dacă totul este în ordine. Aici ne referim la verificarea cablurilor electrice.

În al doilea rând, trebuie să ai grijă cum te protejezi și pe tine. Poartă pantofi cu talpă mai ridicată, bluze cu mâneci lungi, pantaloni lungi și, dacă e cazul, ochelari de protecție, mască și mănuși. Un alt sfat practic este să țineți copiii departe de locuință pentru un timp.

Primii pași pentru curățenia generală

În primul rând, trebuie să îndepărtezi fumul, funinginea de pe mobilier haine, electrocasnice și tot ce mai aveai prin casă. Unele draperii pot fi recuperate ușor dacă daunele sunt ușoare.

Când vine vorba de mobilier și alte obiecte care nu pot fi aruncate în mașina de spălat, lucrurile se schimbă nițel. Trebuie să te apuci să faci curățenie acasă în adevăratul sens al cuvântului. Lemnul ar trebui să fie curățat corespunzător cu produse profesioniste de curățenie.

Pentru a scăpa de mirosul de fum, trebuie să folosești un produs profesionist care să combată eficient și petele în același timp. Dacă aveți de furcă și cu hainele, atunci le puteți duce la o curățătorie și puteți solicita să fie spălate cu atenție pentru a se înlătura mirosul de fum.

Hainele, încălțămintea și accesoriile din piele trebuie șterse și acestea cu o cârpă umezită cu apă plată și apoi uscate. Lasă-le să se usuce la surse de căldură directe (soarele) pentru a preveni mucegaiul. Odată ce s-au uscat, freacă-le bine cu săpun și balsam pentru a le reda strălucirea.

Ce trebuie să arunci când faci curățenie acasă după incendiu?

După un incendiu, există câteva lucruri care trebuie neapărat aruncate.

Alimentele perisabile

Dacă energia electrică a fost oprită mai mult de patru ore, chiar și după un incendiu mic, majoritatea alimentelor refrigerate și congelate trebuie neapărat aruncate. Dacă totuși congelatorul este plin și nedeteriorat, trebuie să verifici dacă mâncarea mai poate fi salvată. Termenul limită este de 8 ore.

Alimentele considerate neperisabile

Orice alimente, chiar și conserve, care au fost expuse la căldură și/substanțe chimice de stingere a incendiilor ar trebui aruncate. Căldura excesivă poate face ca și mâncarea de acest tip să se strice, chiar dacă recipientele nu sunt arse.

Produse cosmetice și medicamente

Apa, fumul, substanțele chimice pentru stingerea incendiilor și temperaturile excesiv de ridicate pot distruge produsele cosmetice și medicamentele. Nu merită să-ți riști sănătatea pentru a salva aceste obiecte.

Echipamentul electric

Nu trebuie folosite obiecte electrice, cum ar fi aparatele mici sau echipamentele de divertisment, până când nu au fost verificate de deteriorări. Aruncă orice obiecte discutabile pentru a evita posibilitatea unui alt incendiu.

Servicii de curățenie profesioniste pentru astfel de incidente

În cazul în care tot incidentul te depășește sau te-a dat peste cap, noi avem profesioniști care se pot ocupa de locuința ta. Suntem aici pentru tine, chiar și în astfel de momente!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top